Federatia Nationala Sindicala Projust
Organizatie sindicala ce reprezinta personalul din sistemul de justitie din Romania


Printeaza aceasta paginaAdauga la Favorite

Documentatia primita in cadrul grupului de lucru constituit la nivelul Ministerului Justitiei in vederea modificarii Legii nr.567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea

 
 

Raspunsurile curtilor de apel la adresa Ministerului Justitiei din 76372/2/27.07.2010 privind identificarea atributiilor jurisdictionale ce pot fi indeplinite de catre grefieri:

Raspunsurile curtilor de apel privind viabilitatea fiecarei propuneri de atributie jurisdictionala ce poate fi indeplinita de catre grefieri:


Materiale aflate in atentia grupului de lucru:

Termene importante:
  • 26.07.2010 - prima sedinta a grupului de lucru. S-a stabilit ca fiecare institutie reprezentata in grupul de lucru sa transmita punctul sau de vedere cu privire la structura personalului. S-a decis trimiterea unei circulare catre curtile de apel prin care se solicita sa transmita propuneri privind atributii de natura jurisdictionala ce ar putea fi indeplinite de catre o noua categorie de grefieri, infiintata pe modelul european al Rechtspfleger-ului.
  • 23.08.2010 - termenul pana la care trebuiau transmise propunerile cu privire la structura personalului. 
  • 30.08.2010 - a doua sedinta a grupului de lucru. S-a adoptat o varianta de impartire a personalului in trei categorii: personal judiciar, personal de asistenta si personal tehnico administrativ. S-a hotarat ca noua functie de grefier ce va indeplini si atributii jurisdictionale sa se numeasca grefier judiciar. S-au analizat, in parte, propunerile de atributii pentru grefierul judiciar primite de la curtile de apel. S-a hotarat ca fiecare institutie sa transmita punctul de vedere cu privire la modul de recrutare si cariera grefierului judiciar, precum si referitor la atributiile grefierilor de sedinta.
  • 06.09.2010 - termen pana la care trebuie transmise propunerile cu privire la modul de recrutare si cariera grefierului judiciar
  • 10.09.2010 - a treia sedinta a grupului de lucru (faceti click pentru a descarca minuta sedintei)
  • 24.09.2010 - a patra sedinta a grupului de lucru (faceti click pentru a descarca minuta sedintei)
  • 15.10.2010 - a cincea sedinta a grupului de lucru

 Ora si temperatura
     in Bucuresti:
Click for Bucureşti, Rom├ónia Forecast